Palvelut
Fysioterapia
Eikö käsivarsi nouse kivuttomasti tai haluatko parantaa lihaskuntoa ennen leikkausta? Oli tilanne mikä tahansa (akuutti, krooninen tai ennaltaehkäisevä), tervetuloa fysioterapiaan! Vahvuuksiani ovat TULE vaivat.
Fysioterapiassa edetään yksilökohtaisesti ja etsitään työkaluja joilla pystyt itse vaikuttamaan omaan hyvinvointiin.
Hyödynnän fysioterapiassa tarpeen mukaan manuaalista käsittelyä ja terapeuttistaharjoittelua.
Lantionpohjan fysioterapia
Naisilla lantionpohjan haasteet voivat liittyä mm. urheiluun, erilaisiin sairauksiin, leikkausten jälkitiloihin tai stressistä johtuviin kireystiloihin. Tavallisimpia vaivoja ovat virtsankarkailu, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamisvaikeudet, sekä erilaiset kiputilat kuten mm. yhdyntäkivut. Raskauteen ja synnytykseen liittyvissä haasteissa suosittelemme varaamaan ajan äitiysfysioterapiaan.
Miehillä lantionpohjan toimintahäiriöt voivat liittyä esimerkiksi virtsaamisen – ja ulostamisen haasteisiin, kiputiloihin lantion alueella tai seksuaalitoimintojen häiriöihin, kuten erektio- ja siemensyöksyongelmiin.
Lantionpohjan fysioterapia ei koske pelkästään itse lantionpohjaa, vaan siinä otetaan huomioon koko keho ja arjen kuormitukset. Lp-fysioterapiassa keskitytään hengityselimistöön, keskivartalon tukeen sekä tietysti kehon kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn. Lantionpohjan toimintahäiriöitä ei tarvitse olla, jotta voisi hyötyä fysioterapiasta – monilla on apua myös ennaltaehkäisevästä lähestymistavasta.
Ennaltaehkäisevä fysioterapia auttaa esimerkiksi ennaltaehkäisemään urheilusuoritusten aikaisia virtsankarkailu- tai kipuongelmia. Fysioterapiassa lantionpohjan lihasten toimintaa arvioidaan monin eri tavoin, kuten haastattelulla ja manuaalisella palpaatiolla (pinnallinen tai sisäinen tutkimus). Fysioterapiassa edetään aina asiakkaan ehdoilla.
Lantionpohjan hyvinvointi on tärkeä osa kehon kokonaisvaltaista terveyttä. Hyvin toimiva lantionpohja on kivuton, mutta tunteva. Se sisältää perusvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja kykyä rentoutua. Lantionpohjan huolehtiminen on tärkeää kaikille, riippumatta iästä.
Urheiluhieronta
Nimestään huolimatta urheiluhieronta on tarkoitettu ihan kaikille, kilpaurheilijoista toimistotyöntekijöihin.
Joskus harjoittelun esteenä on lihassärky tai kipu, jolloin tekee hyvää huoltaa lihasta hieronnalla. Hieronta harvoin poistaa kiputiloja täysin, mutta joskus se on ratkaiseva osa onnistuneen harjoittelun takaamiseksi ja kivuttoman elämän saavuttamiseksi.
Urheiluhieronnassa keskitystään kipualueen lisäksi muihin alueeseen vaikuttaviin lihaksiin ja hoidetaan niitä mm. mobilisoimalla.
Urheiluhierontaan voi myös tulla rentoutumaan sillä urheiluhieronnan ei kuulu olla kovakouraista hoitoa, jossa asiakas puree hammasta yhteen kivun vuoksi.
Purentalihasten hieronta
Purentalihasten käsittelyä hyödynnetään niin hieronnassa, kuin fysioterapiassa. Usein hoidettavat vaivat liittyvät stressiin, bruxismiin tai päänsärkyihin/migreeneihin.
Hoidossa käsitellään hengitykseen vaikuttavia lihaksia, kaularangan lihaksia ja pään lihaksia. Purentalihakset käsitellään päältä ja tarvittaessa myös posken sisäpinnalta.
Äitiyshieronta
Äitiyshieronta eroaa "tavallisesta" hieronnasta siten, että hoito tehdään usein niin, että asiakas on kylkimakuulla ja hoidettavat alueet painottuvat yksilöllisiin raskauden ajan vaivoihin, tai kuormituksen purkuun.
Äitiyshierontaan voi saapua kun mahalla makaaminen ei tunnu mukavalta eli joko ennen synnytystä tai synnytyksen jälkeen.